top of page

Algemene veelgestelde vragen

Hoe kom ik in contact met Studentenhuisvesting Tilburg?

U kunt ons een e-mail sturen opstudenthousingintilburg@gmail.commet eventuele vragen of vereisten die u heeft. 

Veelgestelde vragen over host

Is Studentenhuisvesting Tilburg aansprakelijk voor eventuele schade?

Nee. Aangezien SHT een non-profitinitiatief is dat geen abonnementskosten voor studenten of huiseigenaren in rekening brengt, zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele tegenslagen of ongemakken. We streven ernaar om de kans hierop zo klein mogelijk te houden, maar als ze zich voordoen, ben je niet verplicht om een student langer op te vangen dan je zou willen.

Is het mogelijk om de student te ontmoeten voordat je hem uitnodigt?

Vast en zeker. Wij kunnen vooraf een gesprek tussen jou, een SHT-vertegenwoordiger (optioneel) en de student bemiddelen. Heb je interesse, neem dan contact met ons op.

Mag ik huur vragen?

Nee. Wij zijn een initiatief voor wederzijdse hulp, wat betekent dat u via ons geen huur in rekening kunt brengen. U kunt echter wel een kleine vergoeding vragen voor eventuele kosten door ze te hosten. Dit bedrag dient u zelf met de student te regelen.

Hoe lang moet ik iemand hosten?

Dakloze studenten krijgen bij voorkeur minimaal een week de tijd om een nieuwe woning te vinden. Hoewel het aan te raden is om ze minimaal zeven dagen te laten blijven, is de periode waarin je ervoor kiest om iemand te hosten geheel aan jou. In het geval dat je eerder wilt stoppen met hosten, zullen we proberen de student te verplaatsen zodra we hiervan op de hoogte zijn - maar ze zijn verplicht om te vertrekken zodra je daarom vraagt.

Moet ik de hele dag thuis zijn?

Nee, er wordt niet van u verwacht dat u altijd aanwezig bent. De meeste verhuurders geven hun leerlingen een reservesleutel en stellen vooraf vast tot welke delen van het huis ze toegang hebben.

Hoe werkt het matchingsproces?

Via onze formulieren ontvangen we een beperkte hoeveelheid persoonlijke informatie van elke sollicitant: leeftijd, geslacht, belangrijkste persoonlijkheidskenmerken en allergieën. Op basis van die antwoorden beslissen we welke student we aan jouw accommodatie toewijzen. Als je ze van tevoren nader wilt leren kennen, kun je ze privé een e-mail sturen. Als u ervoor kiest om niet hun gastheer te zijn, zullen we werken aan het vinden van een betere match.

Is het een probleem als ik ver van Tilburg woon?

Absoluut niet. Sommige studenten zouden dagelijks uit buurlanden reizen om aan een van de Tilburgse universiteiten te studeren. Uw hulp is hard nodig, waar u ook in Nederland woont.

bottom of page