top of page
20230809_SAM_BoardPictures-003 copy.png

OVER SAM

OVER STUDENTENPARTIJ SAM

SHT is an initiative in collaboration with Student Party SAM.

SAM is een partij in de universiteitsraad die als doel heeft alle studenten van Tilburg University te vertegenwoordigen. De partij hecht veel waarde aan internationalisering van de universiteit, maar ziet hoe studenten, zowel internationale als Nederlandse, moeite hebben met het vinden van goede huisvesting. Om uit te blinken in je studie is het belangrijk om in een veilige en gastvrije omgeving te kunnen wonen. SAM wil daarom actie ondernemen en ondersteunt dit initiatief door in nauw contact te staan met de universiteit om studenten van noodhuisvesting te voorzien. Verder willen wij als SAM een langetermijnoplossing voor dit probleem opzetten. Lijkt het je leuk om mee te denken met SAM? Neem contact op! We staan altijd open voor nieuwe ideeën. U kunt ons bereiken op db@fractiesam.nl.

20230809_SAM_BoardPictures-029.jpg

"Mijn naam is Jeroen Peters, en ik ben dit jaar de International Officer van Fractie SAM. Als SAM vinden wij het belang van alle studenten belangrijk, ook de internationale studenten. Voor deze groep studenten is huisvesting een extra groot probleem. Deze studenten komen vanuit een ander land naar Tilburg toe om het beste uit zichzelf te halen en de studie van hun dromen te volgen. Om dit te kunnen bereiken is een dak boven je hoofd een absolute basisbehoefte. Deze studenten hebben vaak ook geen back-up plan als ze geen kamer kunnen vinden en moeten daarom soms zelfs hun studie staken. Om deze kwetsbare groep studenten te helpen zet ik me een jaar lang vol in voor SHT, zodat uiteindelijk iedere student zijn ideale studententijd tegemoet kan gaan, zonder zorgen over huisvesting."

— Jeroen Peters

"SHT staat volledig achter de werkethiek, waarden en overtuigingen van Fractie SAM. Wij hadden niet de middelen kunnen verzamelen om onze visie in realiteit om te zetten zonder hun aanmoediging, enthousiasme en constante hulp. Jeroen's acties voor een betere studieomgeving voor alle studenten heeft dit project ongelooflijk snel vooruit geholpen, wat bewijst dat SAM's interesses tot ver buiten de universiteitscampus reiken. Bedankt!"

— Julie van Gerven

bottom of page